Miód gryczany

Miód gryczany - Jego wyróżnikiem jest bardzo ciemny, dochodzący do brunatnego kolor. Posiada specyficzny smak oraz zapach przypominający kwiaty gryki. Od pokoleń miód gryczany wykorzystywany jest w leczeniu schorzeń na tle miażdżycowym, układu krążenia, jak również w diecie antynowotworowej ze względu na dużą zawartość magnezu. Działanie lecznicze miodu gryczanego jest powszechnie znane i doceniane na całym świecie. Znajdziemy w nim spore ilości magnezu, sole mineralne oraz szereg witamin wpływających na kondycję naszego organizmu. Z tego powodu miód gryczany doskonale się sprawdza w codziennym zastosowaniu w kuchni służąc naszemu zdrowiu.

Właściwości miodu gryczanego:

Wyróżnia się szczególnie wysoką zawartością magnezu i dlatego stosowany jest w diecie antynowotworowej. Miód gryczany odznacza się wysoką aktywnością antybiotyczną. Stosowany jest w leczeniu schorzeń układu krążenia, szczególnie na tle miażdżycowym. Dość popularne jest stosowanie miodu gryczanego w kosmetyce jako składnik kremów, peelingów czy odżywek.

Strona korzysta
z plików Cookies.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na ich używanie.